Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Alfred Meyer Pinot noir 2022

Alfred Meyer Pinot noir
Alfred Meyer Pinot noir 2022
Frisse rode wijn met elegante geuren van rijp rood fruit (frambozen en rode bessen) en mineralen, alsook wat sprokkelhout met zachte tannines en prettige zuren. Licht gekoeld maakt 'm erg prettig

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 14,55
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De Pinot noir heeft een frisse rode kleur en geuren van rijp rood fruit (frambozen en rode bessen) en mineralen, alsook wat sprokkelhout. Als je ‘m licht gekoeld drinkt komt het frisse fruit nog meer naar voren en maakt ‘m lekker soepel. De tannines zijn zacht en de wijn heeft prettige zuren van het rode fruit wat hem een erg prettige aperitiefwijn maakt.
Perfect bij vleeswaren en tapas, alsook bij diverse gerechten van varkenvlees en zelfs bij stevigere vissoorten als kabeljauw een weldaad.

 
Land Frankrijk
Streek Elzas
Substreek/ Appelatie Pinot noir
Producent Vins Alfred Meyer
Druivensoort Pinot noir
Smaaktype Elegant finesse mineralig
Vinificatie De druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn en het hele jaar meer dan voldoende verzorgd voor een optimale zoet-zuur balans. Na de vergisting rijpt de wijn 6 maanden sur lie in grote, oude eiken vaten voor rond fruit, volle body en complexiteit.
Houtrijping Ja, 6 maanden sur lie in grote oude eiken vaten.
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
 

 

Informatie (regio) Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben.