De Schossberg-Wineck Riesling heeft een strogelen kleur met geuren van citroen en bloemen (Bergamot).
In de mond ervaar je het terroir van deze wijn door haar mineraliteit en haar “saliniteit”. De wijn ontwikkelt gestaag.
Haar structuur geeft in de mond een fijne sensatie in combinatie met het fruit (geconfijte Citroen en grapefruit) en met de zuren van deze Riesling. In de komende jaren gaat deze wijn zich ontwikkelen tot een complexe wijn met een gracieuze balans. De druiven zijn niet op typisch op z’n Elzas op z’n rijpst geplukt maar de wijn is elegant en complex en perfect in balans.
Perfect bij gerechten met rijke sauzen of gele curry. De romigheid van de saus balanceert de spanning die is te vinden in deze wijn, terwijl de zuren het vettige gevoel van de saus kalmeert. Warme gerechten kunnen zich volledig onthullen. Bijvoorbeeld stoofpot van vis, of zelfs blanquette de veau.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Elzas |
Substreek/ Appelatie |
Elzas Grand Cru |
Producent |
Vins Alfred Meyer |
Druivensoort |
Riesling |
Smaaktype |
Fruitig verfijnd elegant |
Vinificatie |
De druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn en het hele jaar meer dan voldoende verzorgd voor een optimale zoet-zuur balans. Na de vergisting rijpt de wijn 12 maanden sur lie in grote, oude eiken vaten voor rond fruit, volle body en complexiteit. |
Houtrijping |
Ja, in oude, grote eiken vaten |
Houdbaarheid |
t/m 10 jaar na de oogst |
|
|
Serveertemperatuur |
10-11°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
|
|
Informatie (regio) |
Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben. |