De Camas Pinot noir heeft zeer uitgesproken geuren van rood fruit ( kersen). Zijn sappige en fruitige karakter maakt hem zeer prettig voor een groot publiek. Soepel met een goede balans van fruit en zuren maken hem inzetbaar bij eten.
Lekker als aperitief, bij tapa's en bij lamsvlees met knoflook.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Languedoc (Aude) |
Substreek/ Appelatie |
Vin de Pays d'Oc |
Producent |
Anne de Joyeuse |
Druivensoort |
Pinot noir |
Smaaktype |
Fruitig en sappig |
Vinificatie |
De druiven worden zo snel mogelijk geperst. Er wordt alles aan gedaan dat alle druiven super fris gefermenteerd worden. Daarna laat men ook op koudere temperaturen de vaste stoffen op een natuurlijk manier bezinken om vervolgens ook temperatuur gereguleerd te rijpen. |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 5 jaar na de oogst |
|
|
Serveertemperatuur |
12-14°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
|
|
Informatie (regio) |
De druiven groeien op percelen die geselecteerd zijn als beste voor Pinot Noir-druiven. AdJ houdt zich strikt aan de strenge milieu-voorschriften en maakt gebruik van de natuurlijke cycli en ritmes van de wijnranken. De bodem bevat kalksteen en gravel en is gesitueerd in de opper Aude vallei met een koel Pyrenees klimaat. De wijnstokken profiteren hier van het grote verschil tussen dag en nacht temperaturen. Gedurende het groeiseizoen worden de groeiers geïnstrueerd door de mensen van AdJ die alle wijngaarden nauwgezet monitoren. De laboratoriumanalyses garanderen de optimale timing van de oogst.
|