Diepe gele kleur met intense geuren van fruit en brioche. Een volle body met een aanhoudende kleine bubbel. Smaken van banaan en peer met volop brioche fruit met volop brioche. De kleine bubbel geeft een prettig verfrissend mondgevoel en de afdronk is rijk en lang aanhoudend.
Heerlijk als aperitief, bij gerechten met vis en kip, bij Aziatische gerechten.
Land |
Spanje |
Streek |
Catalunya |
Substreek/ Appelatie |
Penedès |
Producent |
Moli Parellada |
Druivensoort |
60% Xarel-lo, 30% Macabeu, 10% Parellada |
Smaaktype |
filmend, brioche, fruit, vol, zachte mousse |
Vinificatie |
Het klimaat is mild en wordt beïnvloed door de bergrange aan de Middellandse Zee bergketen met koude winters en warme zomers. De grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur produceren druiven met veel frisheid. Er wordt milieuvriendelijk en duurzaam gewerkt in de wijngaard.
De geplukte druiven worden verwerkt tot de basiswijn die vervolgens 20 maanden volgens de traditionele methode in fles vergisten en rijpen. Met 6 g/L dosage is dit een brut! |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 4 jaar na aankoop |
|
|
Serveertemperatuur |
8-9°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
12,0% |
Moli Parellada |
Francisco Dominguez ziet zichzelf als de manager, wijnmaker, eigenaar en ziel van Moli Parellada – oftewel de Papiermolen. Zijn vader begon het domein El Xamfra in 1987 en in 2016 verhuisden ze naar een andere locatie in Torrelavit.: een papiermolen en ze veranderden hun naam!
Ze produceren full body cava’s met balans (zuren worden gebalanceerd met body en niet met water) en zouden in deze korte 30 jaar al tot de beste Cava-makers van Penèdes behoren.
Francisco wil in elke fles de persoonlijkheid van hun terroir en heeft als motto dat plezier hun eindbestemming is met passie als hun enige pad daar naar toe middels passie door toewijding en volharding. Hun producten zijn een mix van traditie en innovatie met diversiteit, balans en persoonlijkheid. Dus niet snel geld verdienen maar een zuiverder product geduldig op de markt brengen!Meerdere productlijnen met rijping tussen 9 en 48 maanden waarbij elk product zowel elegant is met karakter. |
|
|
|
|
|
|