De Essentiel heeft een citroengele kleur met aromatische geuren van steenfruit en citrus. De wijn is fris maar smaakvol op de tong met perzik en sinaasappel waarna een lange mineralige afdronk volgt.
Zeer prettig als aperitief maar ook bij gegrilde vis, fruits de mer en diverse aziatische gerechten.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Provence |
Substreek/ Appelatie |
Provence |
Producent |
Chateau Saint-Esprit |
Druivensoort |
Rolle (Vermentino) |
Smaaktype |
Fris en fruitig |
Vinificatie |
’s-Ochtends vroeg worden de druiven geplukt. De steeltjes worden verwijderd en er vindt een korte maceratie plaats voor het persen. Alles op lage temperaturen in roestvrijstalen vaten waarbij de malolactische vergisting wordt voorkomen. Hierna rijpt de wijn enkele maanden sur lie door op lage temperaturen zodat het frisse en fruitige karakter blijft behouden met een vollere body. |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 4 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
6-10°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
Informatie (regio) |
Terroir: Op 350 m hoogte gelegen geven hun klei-kalksteen wijngaarden met veel rood ijzer (uit het Trias-tijdperk) hun wijnen body en textuur. Hun kalkstenen wijngaarden met veel zwerfkeien geven de wijnen finesse en complexiteit. De continentale Var-heuvel en de Middellandse zee zorgen voor een droge, milde dag en koele nachten; ideaal voor een lang rijpingsseizoen.
|
|