De Essentiel heeft een lichte zalmrose kleur met aromatische en frisse, fruitige geuren. De wijn komt fris de mond binnen met smaken van perzik en rood fruit met een flinke prettig aanvoelende body. Ook in het middenpallet volle smaken van het fruit met minerale tonen. De crispy zuren zijn perfect in balans met de intense fruitsmaken in de wijn en leiden tot een volle, droge en kruidige afdronk.
Zeer prettig als aperitief maar ook bij tapenade, Anchoïade en diverse oriëntale gerechten.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Provence |
Substreek/ Appelatie |
Provence |
Producent |
Chateau Saint-Esprit |
Druivensoort |
45% Cinsault, 45% Grenache, 10% Syrah |
Smaaktype |
lichtgekleurd, mineraal, fris, delicaat, fruit |
Vinificatie |
De steeltjes worden verwijderd en er vindt een korte maceratie plaats. Alles op lage temperaturen in roestvrijstalen vaten waarbij de malolactische vergisting wordt voorkomen. Hierna rijpt de wijn door op lage temperaturen zodat het frisse en fruitige karakter blijft behouden. |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 5 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
8-10°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
Informatie (regio) |
Terroir: De ranken voor de rosé zijn gemiddeld 25 jaar oud en gelegen op 300 m hoogte. De klei-kalksteen wijngaarden met veel rood ijzer (uit het Trias-tijdperk) geven de wijnen hun body en textuur. Hun kalkstenen wijngaarden met veel zwerfkeien geven de wijnen finesse en complexiteit. De continentale Var-heuvel en de Middellandse zee zorgen voor een droge, milde dag en koele nachten; ideaal voor een lang rijpingsseizoen.
|
|