De Quintessence heeft een diepe granaatkleur. In de neus diepe, elegante geuren van rijp zwart fruit, drop en specerijen. In de mond een zachte, fluwelen textuur van intens zwart fruit met in het middenpallet chocola en viooltjes met enige fraicheur die een enorme diepgang geeft aan de volle structuur. Hierna een afdronk met mineraliteit , garrigues en specerijen. Tevens zijn de jaargangen 2016, 2017 en 2019 ook leverbaar, weliswaar vrij beperkt.
Zeer prettig bij stevig wild, stoofschotels van wild en chargrilled Black angus-steak.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Provence |
Substreek/ Appelatie |
Provence |
Producent |
Chateau Saint-Esprit |
Druivensoort |
70% Mourvèdre, 30% Syrah |
Smaaktype |
Stevig complex verfijnd diepgang rijk structuur |
Vinificatie |
’s-Ochtends vroeg worden de druiven van meer dan 60 jaar oude ranken handmatig geselecteerd en geplukt. In een open tank vindt een koude maceratie van 3 weken plaats. Tijdens de maceratie laat men de wijn meerdere malen uit het vat lopen en pomt men deze vervolgens over de vaste deeltjes die op de wijn drijven (“pomace”) . Dit voor meer kleur, aroma’s en een volle maar fijne tanninestructuur in de wijn. De opvallend diepe kleurconcentratie is ook voortgekomen door het onderdompelen van deze pomace in de wijn, ook voor meer lucht. Na de fermentatie rijpt de wijn 14 maanden in nieuwe kleine eiken vaten. |
Houtrijping |
Ja, 14 maanden in kleine eiken vaten. |
Houdbaarheid |
15 tot 18 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
17-18°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
14,5% |
QuintessenceQuintessence
Informatie (regio) |
Sinds jaargang 2013 heeft wijnmaker Richard Crocé-Spinelli besloten om zijn beste percelen te combineren om zo een uitzonderlijke cuvée te ontwikkelen: De Quintessence.
Een rosé en een rode wijn die de kwaliteit dragen van de beste Mourvèdre, Syrah en Cinsault-druiven van meer dan 60 jaar oude ranken. De Quintessence combineert complexiteit, elegantie en finesse! Een perfecte balans tussen structuur en aromatiek. In dit streven naar uitmuntendheid is de vinificatie van deze wijn lang. In de beste kleine eiken vaten rijpen de Quintessence wijnen voor een ​​complexe structuur en een rijke - en gastronomische textuur, die uw gerechten prachtig zullen begeleiden. Echte geneugten van de gastronomie. Wijnen die zullen verbeteren door rijping in een kelder, maar dat zal moeilijk worden eenmaal geproefd!
Terroir: De ranken zijn gelegen op 300 m hoogte. De klei-kalksteen wijngaarden met veel rood ijzer (uit het Trias-tijdperk) geven de wijnen hun body en textuur. Hun kalkstenen wijngaarden met veel zwerfkeien geven de wijnen finesse en complexiteit. De continentale Var-heuvel en de Middellandse zee zorgen voor een droge, milde dag en koele nachten; ideaal voor een lang rijpingsseizoen.
|
|
|