De Intense heeft zoals de naam zegt een diepe kleurintensiteit met paarse tinten. De neus is krachtig met zwart fruit, zoethout, peper en zoete specerijen. De wijn is een mond vol met smaken van zwart fruit, kreupelhout, salty mineralen en specerijen. De tannines zijn perfect rijp en fluweelzacht met een intense en mineralige afdronk.
Lekker bij stevige en rijpe kazen, Magret de canard, cote de boeuf en rood vlees met saus.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Rhône / Cévennes |
Substreek/ Appelatie |
IGP Pays de Cévennes |
Producent |
Domaine de l'Orviel |
Druivensoort |
Petit verdot |
Smaaktype |
Krachtig structuur kruidig |
Vinificatie |
De Petit verdot druiven staan aangeplant op gelaagde bodems van mergel in de volle Mediteraanse zon. Het is een laat rijpende – en grillige druif. In warme jaren vindt Monsieur Cabanne dat zijn Petit verdot zijn beste resultaten geeft. Want dan nog behoudt de druif zijn frisheid, zijn zuren en zijn verfijnde karakter. Het perceel voor de Intense is de laatst geoogste rode druif. De vergisting gebeurt op lage temperaturen zodat de wijn zijn fruit behoudt en zijn zuren. Vervolgens rijpt de wijn 12 maanden in barriques. |
Houtrijping |
Ja, 12 maanden in 1 en 2x eerder gebruikte kleine eiken vaten. |
Houdbaarheid |
t/m 12 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
15-17°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
14,0% |
Informatie (regio)
Petit verdot |
Terroir: In de uitlopers van de Cevennen, in een heuvelachtig landschap met dennen, eiken en cipressen, ligt het Domaine de l'Orviel. Orviel betekent "oud goud” in het Occitaans (Langue d’Oc en symboliseert perfect de gouden kleur van de witte druiven, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Grenache en Roussanne (de helft van hun 20 hectare grote domein). Hun wijngaarden met rode druiven zijn beplant met Syrah, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cinsault. Deze ranken hebben hun terroir met een perfecte zonovergoten expositie op bodems van klei en kalksteen. Het licht getemperde Mediterraanse klimaat (door de heuvels) geeft een constante kwaliteit aan de wijnen op bodems van zandsteen, kiezels, alluviaal en hard kalksteenplateaus met hoogtes tot 630 m.
Wordt in Bordeaux in kleine percentages toegevoegd aan de blend om power, concentratie en specerijen toe te voegen. Mits deze rijp zijn, want ze rijpen laat. In dit zachtere, zwoelere klimaat worden de druiven wel rijp.
|
|
|
|
|