Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 1er Cru Clos des Argillières 2016

Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 1er Cru 2014
Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 1er Cru Clos des Argillières 2016
Rijke, elegante Pinot noir met een behoorlijk aromatisch parfum van rood fruit met specerijen en toast die je opnieuw en opnieuw wilt ruiken. Het watertandende rijpe fruit en de vanille en toast over

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 55,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze biologische Bourgogne Premier cru is 1 van de 2 rode vlaggenschepen van Prémeaux. De Pinot-noir ranken in deze ommuurde wijngaard zijn 84 jaar oud waardoor de opbrengsten lager zijn per rank, maar de geuren en smaken zijn intenser en geconcentreerder. De kleur is donker en een weelde aan diverse elegante geuren komen je neus binnen. Robuust en genereus rood fruit met rondeur, zoethout met de typische Pinot noir geuren van mos en vochtige bosbodems met daaromheen aroma’s van wild en roostertonen. De smaak is gul en vol en uw papillen worden overmand door de fluweelzachte textuur. De wijn is lang op te leggen.
Lekker bij stevige vleesschotels met champignons. Rood vlees en wild zal deze wijn perfect begeleiden.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Bourgogne Premier Cru
Producent Chateau de Prémeaux
Druivensoort Pinot noir
Smaaktype Complex krachtig finesse
Vinificatie Na minutieuze selecties in de wijngaard en op sorteertafels bij het Chateau ondergaan enkel onbeschadigde hele druiven fermentatie op temperaturen die niet boven 30° C komen. De wijnen van Chateau de Prémeaux worden niet gefilterd en behouden zo hun karakteristieken en er kan depot onder in de fles zitten. Alle rode wijnen rijpen 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houtrijping Ja, 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houdbaarheid t/m 12 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (regio) Klein ambachtelijk Chateau met een productie van 60.000 flessen van hun 14 hectare aan wijngaarden. Het Chateau brandde af in 1769 en is met de nog bruikbare stenen in de 19e eeuw herbouwd. Sinds begin 1900 resideert de familie Pelletier in het chateau en maakt het aldaar hun artisan-wijnen, waarvan de huidige wijnmaker Arnaud de 5e generatie is. Hij borduurt voort op de know how van zijn voorouders.