Een diepe robijnrode kleur met Krachtige en complexe aroma's van kruidige spicy en
minerale tonen. Vol en elegant in de mond met een goede backbone. Het tannineprofiel is gepolijst, zwoel en gekruid en de Bravo heeft aroma's van zoethout met een lange en aangename afdronk met finesse. De Bravo heeft typiciteit, intensiteit en harmonie in het glas.
Lekker bij stevige stoofgerechten, gegrild vlees, wild en gerijpte, harde kazen, maar volgens de wijnmaker ok bij foie gras.
Land |
Spanje |
Streek |
Castilla y Leon |
Substreek/ Appelatie |
Toro D.O. |
Producent |
Rejadorada bodega |
Druivensoort |
Tempranillo (Tinta de Toro) |
Smaaktype |
Concentratie, kracht karakter balans specerijen |
Vinificatie |
De oogst gebeurt handmatig, druif voor druif, op het perceel "El Castañar" (=kastanje) van bijna 105 jaar oude Tinta de toro ranken (geplant in 1910-oogstjaar 2014). Fermentatie in Franse barriques met na de malo-lactische gisting in ditzelfde Premium Franse eiken vat een rijping van 22 maanden. |
Houtrijping |
Ja, de fermentatie vindt plaats in grote houten voeders van 5000 liter, waarna de wijn 13 maanden doorrijpt in nieuwe Franse - premium kwaliteit "extra tight grain" - barriques |
Houdbaarheid |
t/m 20 jaar na de oogst |
|
|
Serveertemperatuur |
17-18°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
14,5% |
|
|
Informatie (regio)
|
Sinds 1999 – combineert Rejadorada traditionele methodes met de nieuwste technieken met oog voor de allerkleinste details voor complexe, fijne en harmonieuze wijnen. Vanuit hun 37 ha aan wijngaarden maken ze een zeer veelzijdige collectie van onderscheidende wijnen. Druif met PIT was erg onder de indruk van met name hun Crianza en heeft besloten nog een Tempranillo-leverancier aan het assortiment toe te voegen, alhoewel ze ‘m daar Tinta de Toro noemen. Toch een andere wijn dan een Ribera. |