Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Roa Rosado Ribera del Duero D.O. 2023

Roa Rosado Ribera del Duero D.O. 2023
Roa Rosado Ribera del Duero D.O. 2023
Donkergekleurde, droge rosé met body en wat structuur, veel smaak van rood fruit en een lichte sensatie van specerijen. Heerlijk op een zomers terras maar ook bij een salade....

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,25
€ 9,45
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een diepe frambozenrode kleur met diepe aromatische intensiteit waarbij de rode vruchten opvallen met bloesem en citrus in de neus. In de mond delicate, aangename, elegante zuurgraad en hoge fruitigheid en specerijtjes. Filmend in de aanzet met een volle smaak en een lange, minerale afdronk.
Lekker bij tapas, zachte kazen, seafood en witvis.
Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Substreek/ Appelatie Ribera del Duero D.O.
Producent Rauda
Druivensoort Tempranillo (Tinta del peis)
Smaaktype Diepe kleur, smaakvol, balans, fruit
Vinificatie De gevarieerde bodems van deze 850 tot 950 m hoog gelegen wijngaarden met ranken allen ouder dan 30 jaar zijn zeer kalkrijk, die zich vermengen en overlopen in alluviale, of zanderige of kleien bodems. Het klimaat is extreme continental met 9 maanden winter ( -/- 20°C) en 3 maanden hel ( 42°C). Omdat de knoppen pas eind april “uitbreken” is er een flinke kans op nachtvorstschade. Er valt 450 mm water dus dat is er voldoende maar toch zijn de opbrengsten vrij laag. Geoogst wordt er soms eind November maar de laatste Jaren is dat eerder in de eerste weken van oktober, maar wel als één van de laatsten in Europa. Vandaar de hoge phenolen in de schilletjes.
De druiven worden handmatig geplukt en verdwijnen in grote betonnen tanks voor vergisting op een lagegecontroleerde temperatuur. Door de druiven te laten bloeden en vervolgens een 24tal uren in het sap te laten drijven, ontstaat de diepere kleur.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 4 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 9-11°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   
Informatie (regio) Gelegen in Ribera’s hoofdstad Roa del Duero begon dit project in 1956. Een groep wijnboeren ging in dit Noord-centraal stukje Spanje samenwerken als coöperatie en aan het roer inmiddels de 3e generatie. Rauda is de naam die de Romeinen gaven aan Roa. Het totale wijngaardareaal beslaat 200 hectare met enkel Tempranillo, oftewel “Tinta del Pais” op 850 tot 950 m hoogte. Hoge, toegankelijke kwaliteit met een behoorlijke diepgang, maar met name rijkheid. Door Jancis Robinson wordt Rauda gezien tussen grote namen als Pingus, Aalto en Vega Sicilia, de crème de la crème van Ribera! Wat volgens vertegenwoordiger Fernando Rojo – ook zeker door de technische wijnmaker Guillermo de la Vega komt, maar met name omdat hij de oudste en beste ranken ter beschikking heeft! Zeer strict zijn de regels voor de kwaliteit van de druiven die de wijnmakerij in mogen. Klinkt precies zoals Druif met PIT het graag heeft en ons geluk dat volgens Rojo de marketing hun zwakste punt is.