Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Rubios Manuel d'Amaro Rias baixas Loureira 2018

Rubios Manuel d'Amaro Rias baixas Loureira 2018
Rubios Manuel d'Amaro Rias baixas Loureira 2018
Kruidige wijn met volop geuren van rijp fruit met een flinke body, balancerende frisheid en een lange minerale afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 19,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De wijn heeft een diepe, strogele kleur met een flinke body. De geuren zijn rijk met bloemetjes, rijp citrus en verse, groene kruiden.  In de mond voelt de wijn vettig aan met daarachter volop frisse tonen met een lange, minerale afdronk.
Lekker bij gerechten van schaal- en schelpdieren, bij vis en ook bij gevogelte.
Land Spanje
Streek Galicië
Substreek/ Appelatie Rias baixas D.O.
Producent Señorio de Rubios
Druivensoort Loureira
Smaaktype Rijp, filmend, balans, diepgang
Vinificatie Afkomstig van handmatig geplukte druiven uit hun beste wijngaard uit de substreek Condado do Tea die geplukt zijn wanneer ze optimaal rijp en gezond zijn. De druiven worden ontsteeld, gekoeld en met zeer lage druk geperst. Hierna vindt een fermentatie van ruim 15 dagen plaats op 16°C. Hierna rijpt de wijn minimaal 9 maanden in een temperatuurgecontroleerde tank.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 6 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (Rubios) Gelegen in de heuvel boven de rivier Miño die de natuurlijke grens vormt tussen Portugal en Spanje, oftewel Galicia! De Rubiós – een producent met circa 80 hectare wijngaarden - onderscheidt zich van oudsher door ook een focus op rode wijnen (zelfs 20%) en hebben verschillende pre-fylloxera wijngaarden met meer dan 100 jaar oude ranken. Hun witte wijnen zijn van hoogstaande kwaliteit in Rias baixas waar 99% van de wijnen wit is. Hun wijnen komen uit de substreek Condado de Tea (Tea is een zijrivier van de Miño) waar de Albariño minder fruitig en aardser zouden zijn. Omgeven door bergen ligt deze streek het meest landinwaarts en is de warmste met een gemiddelde temperatuur van 15°C met uitschieters naar 40°C. Hun toprange “rood” zijn cépagewijnen van Sousón, Pedral, maar ook Brancellao en Red caiño en hebben misschien niet zo’n bekende klank, maar Mencia is hun “instap” rood. Waarnaast er ook nog een assemblage is van al deze druivensoorten. Naast verschillende Albariño’s zijn er diverse assemblages waaraan Treixadura, Loureira, Torrontes en Godello zijn toegevoegd. Zo ook in hun 2 espumosos. Het behoud van hun oude wijnranken is natuurlijk key maar ook het continue op zoek blijven gaan naar de nieuwste technieken voor nog “betere” wijnen waarbij de verregaande zorg in de wijngaard het allerbelangrijkste is.